MEB duyurdu o karar olursa çok sayıda Öğretmen Norm Fazlası Olabilir

MEB duyurdu o karar olursa çok sayıda Öğretmen Norm Fazlası Olabilir
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin sıkça karşılaştığı sorunlardan biri norm fazlası olmaktır. Bakanlık, öğrenci sayısına göre öğretmen norm kadrolarını belirlemektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki branş öğretmenlerinin sıkça karşılaştığı norm sorunu, öğretmenlerin kabusu haline gelebilir.

Okullarda okutacakları ders miktarı fazla olan öğretmenler, sonunda farklı bir okula tayin istemek zorunda kalabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, son dönemde büyük değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Bakanlık, okullardaki ders saatlerinin çok fazla olduğu eleştirisini defalarca dile getirdi. Daha önce de ders saatlerinin azalması gerektiği tartışmaları yaşanmıştı.

Birçok internet sitesinde yer alan haberlere göre, bakanlık 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ders saatlerinin azaltılmasıyla ilgili bir çalışma yapmaya hazırlanıyor. Eğer bu durum gerçekleşirse, okullarda sınırda bulunan birçok öğretmen, okutacakları ders saatlerinin daha da azalması nedeniyle norm fazlası durumuna düşecek.

Bu değişiklikler, öğretmenlerin görev yerlerinde sıkça değişiklik yaşanmasına neden olabilir ve öğretmenlerin tayin süreçlerini daha da karmaşık hale getirebilir. Norm sorunu, öğretmenlerin mesleki istikrarını olumsuz etkileyen önemli bir mesele olarak öne çıkmaktadır.

Bu nedenle eğitim sisteminde yapılacak her türlü değişiklikte dikkatle ele alınması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konudaki adımları, öğretmenlerin ve eğitim sisteminin geleceğini doğrudan etkileyecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.