MEB: Fransız Okulların Mevzuata Aykırı Olanına İşlem Yapılacak

MEB: Fransız Okulların Mevzuata Aykırı Olanına İşlem Yapılacak
Evet Bakan belirtti Fransız okulları kontrol edilecek ve mevzuat uygulanmayanlarına mutlaka işlem sağlanacaktır işte bu okullar ve de durumla ilgili detaylar.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Türkiye'deki iki Fransız okulunun hukuki statüsü konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Fransa ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti ve TBMM'de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı öncesi basına konuşan Tekin bu okulların yasal mevzuata uymamaları halinde işlem yapılacağını açıkladı.

Okulların hukuki statüye kavuşması için uluslararası anlaşmaların gerekliliğini vurguladı ve şu şekilde konuya devam etti.

Fransa ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Tekin Türk öğrencilerin eğitim haklarını koruyacak bir anlaşma yapılması için çaba sarf edildiğini söyledi.

Türkiye'deki Fransız elçiliğine bağlı Charles de Gaulle ve Pierre Loti Liseleri Yurt Dışı Fransız Eğitim Ajansı (AEFE) tarafından yönetiliyor ve eğitim-öğretim kararları AEFE tarafından alınıyor.

Bu okulların Türkiye'den resmi onayı bulunmadığından verdikleri diplomalar Türkiye'de tanınmıyor.

Fransız heyetin MEB yetkilileriyle görüşmek üzere Türkiye'ye geleceği belirtilirken bu okullarda eğitim gören Türk öğrencilerin velileri çocuklarının geleceği konusunda endişelerini dile getirerek görüşmelerde çocukların üstün yararının gözetilmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.