MEB ilan etti 81 ili kapsayan festival etkinlik gibi düzenlenecek

MEB ilan etti 81 ili kapsayan festival etkinlik gibi düzenlenecek
MEB yıldızlık şekilde duyurdu tam 81 ili kapsayacak bir festivalden söz edilmektedir işte detaylar.

Millî Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek ve çocukların potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla ağustos ayında 81 ilde festival havasında etkinlikler düzenleyecek ve de bu etkinlikler il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ile okul müdürlükleri tarafından organize edilecek ve aile-çocuk etkileşimini artırmaya yönelik olacak.

Sanat ve bilim atölyeleri çocukların geleneksel ve evrensel sanat türlerini tanımalarını sağlarken bilim atölyeleri meraklarını besleyecek. Açık hava etkinlikleri ve geleneksel çocuk oyunları da şenliklerde yer alacak.

Bu faaliyetler çocukların yaratıcılıklarını hayal güçlerini ve meraklarını destekleyerek eğitim hayatlarına sağlam bir temel oluşturmalarını amaçlıyor. Ebeveynlere yönelik bilgilendirme seminerlerinde çocukların eğitim döneminde nasıl desteklenebileceği konusunda bilgiler sunulacak ve ebeveynlerin çocuklarının gelişimine daha aktif katkı sağlamaları teşvik edilecek.

Böylece çocukların hem okulda hem de evde sağlıklı bir şekilde gelişmeleri ve potansiyellerini keşfetmeleri hedefleniyor. Etkinlikler sergi sportif faaliyetler ve eğitsel oyunlarla zenginleştirilecek bu sayede çocuklar eğlenirken öğrenme fırsatı bulacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.