MEB: Okullar Erken Açılabilir

MEB: Okullar Erken Açılabilir
Evet o beklenen duyuru ulaştı ve okulların erken açılmasına ilişkin son haberlere göre belirgin bilgi de gelmiş oldu. İşte okulların açılacağı o tarihe ilişkin MEB kararı ve detayları.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların tatil süresi ve ders saatlerinde önemli değişiklikler yapacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz yıl gündeme gelen müfredat değişikliklerinin ardından okulların açılış ve tatil tarihlerini yeniden düzenleyeceklerini açıkladı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının 14 Haziran'da sona ermesinin ardından tatil sürelerinin 20 gün kısaltılacağını ve okulların 9 Eylül'de açılacağını duyurdu. Ders saatlerinde de değişiklikler yapılacak; öğretmenlerden gelen şikayetler üzerine haftalık ders saatlerinin artırılması planlanıyor.

İlk ara tatil 11-15 Kasım 2024'te yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2025'te ikinci ara tatil 31 Mart-4 Nisan 2025'te yaz tatili ise 20 Haziran 2025'te başlayacak. Bu değişikliklerin öğrencilerin pedagojik ihtiyaçlarına daha uygun bir eğitim süreci sağlaması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.