MEB şikayet hattı kitlendi! Veliler ve öğrenciler tedirgin! “Lütfen sesimizi duyun” Sınıfta kalma uygulaması kalkacak mı?

MEB şikayet hattı kitlendi! Veliler ve öğrenciler tedirgin! “Lütfen sesimizi duyun” Sınıfta kalma uygulaması kalkacak mı?
2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesine kısa bir süre kaldı. LGS ve YKS gibi merkezi sınav süreleri de yaklaşıyor. Öte yandan öğrencileri en çok tedirgin eden konu sınıf tekrarı uygulaması. MEB bu konuda af çıkarır mı? Velilerin ve öğrencilerin görüşleri haberimizde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Bakanlık koltuğuna oturduğu günden itibaren radikal kararlar alarak eğitim camiası tarafından oldukça dikkat çeken adımlar atmaya devam ediyor. Öğretim programı üzerinde yaptığı müfredat değişikliği, öğretmenlerin için hazırlanan yeni meslek çalışma kanunu gibi konuların gündemde olduğu bir dönemde şikayetvar hattını kitleyen en önemli sorun “sınıfta kalma” kararı oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan seslenen öğrenci ve veliler yardım istiyor. Bakan Tekin tarafından radikal bir kararla alınan sınıf tekrarı uygulaması bu yıl itibariyle başladı. Öğrenciler için devamsızlık affı konusunda “asla taviz vermeyeceğiz” diyerek bu konuda da sıkı tedbirler alındığını ifade eden Tekin, sınıf tekrarı uygulamasından vazgeçer mi?

“Sınıfta Kalırsam Ailem Çok Üzülür”

Öğrencilerin ve velilerin tedirgin olduğu bir dönemde konuya dair şikayetvar hattına yapılan işte o iki bakış açısı:

Erkek öğrencinin şikayeti

  • “Meslek liselerinde 5 zayıfla kalma kalksın lütfen. Ben 9. sınıfa gidiyorum ve sınıfta kalacağım. Şu an 4 tane zayıfım var. Yaptığımız sınavlar fen liseleri ile aynı. Lütfen bize bir iyilik yapın. Sesimizi duyuyorsanız bize yardım edin. Eğer sınıfta kalırsam ailem çok üzülür. Lütfen öğretmenim.”

Veli'nin şikayeti:

  • “Kızım lise 9. sınıfta ve 3 dersi zayıf. Okulda kalacak. Öğrencileri okumaya teşvik etmek yerine okulda kalacak düşüncesi verecek psikolojik baskı yapılıyor. Kızım kalırsa devam etmek istemiyor. Sınıfta kalma kurallara kaldırılsın. Zaten zor bir süreçten geçiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

2 Yorum