Milyonlarca kişi merak ediyor! Yurt dışında LGS var mı?

Milyonlarca kişi merak ediyor! Yurt dışında LGS var mı?
LGS'ye girecek öğrenciler ve velileri tarafından merak ediliyor: Yurt dışında LGS var mı? 8. sınıf öğrenciler yurt dışında da benzer bir tempoyla ders çalışıyorlar mı? Onlar da sınav stresi ve heyecanı yaşıyor mu?

2 Haziran 2024 Pazar günü, 1 milyon 200 binin üzerinde öğrenci LGS'ye girecek. Öğrenciler sınav sonucunda başarılı olan 1/10 öğrenci arasında yer alarak iyi bir Liseye yerleşebilmek için tüm yıl çok çalıştılar. Bir yandan da merak ettiler: Yurt dışında LGS var mı?

Her ne kadar sınava girmek zorunlu olmasa da çok sayıda 8. sınıf öğrencisi 2 Haziran 2024 Pazar günü 9.30 itibari ile heyecanlı ve stresli bir sınav yaşayacak. LGS iki oturum halinde yapılacak. Başarılı olan sadece 1/10 öğrenci tercih ettiği okula gidebilecek.

Geri kalan öğrenciler ise evlerinin çevresinde bulunan 5 Lise için tercih yapacak ve bu okullardan birinde eğitim hayatlarına devam edecekler. Tam da bu aşamada Türkiye hep Yurt dışı ile karşılaştırılıyor.

Yurt dışında LGS var mı?

Liselere Geçiş Sistemi Türkiye'de 973 sınav merkezinde, 3.891 okulda yapılacak. Öğrenciler toplamda 62.663 salonda sınava girecekler. Yurt dışında ise LGS 11 sınav merkezi ve 11 okulda, toplamda 35 salonda uygulanacak.

Türkiye'de 187 öğrenci, özel durumları dolayısı ile evde ya da hastanede LGS'ye girecek. Görme engelli 82 ve az gören 292 öğrenci için de LGS'ye yönelik gerekli tedbirler alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.