Neler Eklendi Neler İptal Edildi? İşte Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu Kaddeleri!

Neler Eklendi Neler İptal Edildi? İşte Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu Kaddeleri!
Bu hafta Meclis'e gelmesi beklenen Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve süreç ile ilgili açıklamalar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz hafta yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili gelişmelere değindi. Maddeleri arasında, geçtiğimiz haftalarda şahir olduğumuz üzücü olayların tekrarlanmasını önleyecek caydırıcı detayların bulunduğunu açıkladı.

Ve Bakan Tekin bu haftayı işaret ederek, ÖMK'nın Meclis'e geleceğini söyledi. Bu nedenle gözler meclise çevrildi. Başta öğretmenler olmak üzere pek çok kişi ÖMK'nın maddelerini, içeriğini merak ediyor.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu Kaddeleri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kendisine yöneltilen Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Yeni ÖMK'da, öğretmenlere yönelik şiddetin cezasını arttırann maddeler yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Külliye çalışmaları sona erdi. Meclis'e gidecek. Eğitim Komisyonu'nna ulaşacak. Burada tamamlanır.

Cevdet Bey'le, Külliye'deki ilgili kurullarla olan toplantımızı yaptık. Redeksiyonunu yapıyoruz. Grup Başkanı imza sürecini takip edecek."

Yapılan açıklamaya göre Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri arasından iptal edilenler ve yeni eklenenler dahil olmak üzere, ÖMK'nın yürürlüğe girmesi için çok kısa bir zaman kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.