O Bölümden Mezun Olanlar 4 Yıllığı Kapsayan Programlara Geçebilir

O Bölümden Mezun Olanlar 4 Yıllığı Kapsayan Programlara Geçebilir
YÖK açıklamasına göre yapay zeka konusunda ön lisans programı mezunu öğrencilerimiz Bazı lisans programı DGS olan programlardan devam edebilecek işte detaylar.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni açılan yapay zeka temelli ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler, isterlerse Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile farklı lisans programlarına geçiş yapabilecekler.

Bu yenilikçi programlar, yapay zeka operatörlüğü, büyük veri analistliği, otonom sistemler teknikerliği, dijital dönüşüm elektroniği, robotik ve yapay zeka, oyun geliştirme ve programlama, bulut bilişim operatörlüğü, imalat yürütme sistemleri (MES operatörü), kurumsal bilişim uzmanlığı, insansız araç teknikerliği, ön-yüz yazılım geliştirme ve arka-yüz yazılım geliştirme gibi çeşitli alanları kapsıyor.

Yapay zekanın eğitime entegrasyonu, milyonlarca öğrenci adayının bu alandaki becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanırken, YÖK'ün yenilikçi eğitim anlayışı sayesinde öğrenciler, eğitim kapsamlarını genişleterek farklı disiplinlerde uzmanlaşma fırsatı buluyor.

Bu programlar, hem öğrencilere geleceğin teknolojilerine dair derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyor hem de Türkiye'nin dijital dönüşüm sürecine önemli katkılar sağlamayı amaçlıyor.

Böylece, öğrenciler hem teorik hem de pratik bilgileri öğrenerek iş dünyasında rekabetçi bir konuma gelme şansına sahip olacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.