O branş mezunlarının hepsi atanacak üstüne fazladan maaş alacaklar

O branş mezunlarının hepsi atanacak üstüne fazladan maaş alacaklar
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan 20.000 öğretmen ataması ile ilgili branş ve kadro dağılımı yayınlandı. Peki hangi branş mezunları hem çok kolay atılacak hem de fazladan maaş alacaklar. Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması gerçekleştirilecek olan 20.000 öğretmenle ilgili branş ve kadro dağılımı kamuoyu ile paylaşıldı. Atanacak birçok öğretmen branşı mülakatlara yani sözlü sınava hazırlanmaktadır.

Ancak bu branşlar içerisinde bir tanesi var ki neredeyse başvuran herkes atanacak. Üstüne bir de fazladan maaş alacaklar. O öğretmenlik branşı hiç şüphesiz ki özel eğitim öğretmenliğidir. Milli Eğitim Bakanlığının zihinsel engelli öğrencilerin eğitimi için yapmış olduğu yatırımlar neticesinde artan özel eğitim öğretmeni ihtiyacı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan öğretmen adayları tarafından karşılanamamaktadır.

Geçtiğimiz atama döneminde 57 puan gibi bir puanla atanan özel eğitim öğretmenleri üstüne bir de girmiş oldukları her bir ders üzerinden%25 fazla ödeme almaktadırlar. Her ay maaşın üstüne ödenen ek ders ücretleri özel eğitim öğretmenlerine %25 fazladan ödenir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.