O öğretmenlere Adalet Bakanlığı ücret ödeyecek

O öğretmenlere Adalet Bakanlığı ücret ödeyecek
Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapmakta olan öğretmenlerin bütün özlük ödemeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yerine getirilmektedir. Peki Adalet Bakanlığı'ndan ücret alacak olan öğretmenler kimlerdir? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenler birçok bakanlıkla ortak çalışma içerisine girilmektedir. Özellikle mahkemelerin şiddet gören veya Mağdur olan öğrencilerle ilgili danışmanlık tedbir uygulamaları Okullardaki Rehber öğretmenler tarafından yürütülür.

Bu çalışmalar ile ilgili olarak görevler bizzat kaymakam veya vali tarafından rehber öğretmenlere verilir. Konu ile ilgili kendilerine tebliğ edilen bu görevleri yerine getiren rehber öğretmenler Adalet Bakanlığı'na bir dilekçe ile başvurarak ücret talep edilmektedirler. Söz konusu ücretler bu öğretmenlerimize maaşların içerisine yerleştirilerek ödenecektir. Konu ile ilgili Adalet Bakanlığı'nın yazmış olduğu yazı aşağıdadır.

resmi-yazi-adalet.jpg

Söz konusu yazıda da görüldüğü üzere danışmanlık tedbiri yürüten ve işlemlerini tamamlayan rehber öğretmenlerimize aylıkları üzerinden hesaplanarak ek ücret ödenecektir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.