O öğretmenlerin maaşları 65 Bin TL'yi geçecek

O öğretmenlerin maaşları 65 Bin TL'yi geçecek
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan destekleme ve yetiştirme kılavuzu neticesinde bazı branşlara sevindirici haberi vermiştir. Buna göre yaz tatilinde bazı branş öğretmenleri 65.000 TL tutarında bir gelir elde edecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan bekleme ve yetiştirme kurtları kılavuzuna göre bilişim teknolojileri, görsel sanatlar, beden eğitimi ve müzik öğretmenleri yaz tatilinde 2. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilere kurslar verebileceklerdir.

Günde 4 saat kurs veren bir öğretmen haftada 20 saat kurs vermiş olacaktır. %20'lik maaş zammı ile birlikte 45 bin liranın üzerinde bir maaşa sahip olacak olan uzman öğretmen olamamış bir öğretmen için üzerine destekleme ve yetiştirme kursu ücreti eklendiğinde 65.000 liranın üzerinde bir tutar elde edilmektedir.

Destekleme ve yetiştirme kurslarında bir saat derse giren bir öğretmene ek ders ücreti 2 katı olarak ödenmektedir. %20 oranında ek derse de gelecek olan zamla birlikte bir saatlik ek ders ücreti 126 liraya Dolayısıyla destekleme yetiştirme kuşlarında görev alan öğretmenlere ödenecek olan bir ders saatlik ek ders ücreti de 252 TL'ye yükselecektir.

80 saat destekleme ve yetiştirme kursunda ders okutan bir öğretmene 20.160 TL ücret ödenecektir. Ek derse maaş toplamında ise yaz tatilinde söz konusu destekleme ve yetiştirme kurslarına görev alan öğretmenlere 65.000 TL üzerinde ödeme yapılacaktır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.