O öğretmenlerin Memuriyetleri Sona Erebilir

O öğretmenlerin Memuriyetleri Sona Erebilir
Öğretmenler durum ciddi aşağıdaki durumlar gereği o öğretmenlerin memuriyetlerinin bitmesi gibi bir durum söz konusu olabilir işte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin memuriyet hayatı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun belirlediği şartlara göre sona erer.

Bu kapsamda memuriyetin sona erme nedenleri arasında memurluğa alınma şartlarını kaybetmek veya taşımadığının sonradan anlaşılması memurluktan çekilme isteğe bağlı emeklilik yaş haddine bağlı emeklilik malullük ve ölüm gibi durumlar yer alır.

657 sayılı Kanun memurların özlük hakları ve yükümlülüklerini düzenleyen en kapsamlı yasal çerçeveyi sunmaktadır. Bu durumda kanunlar da devreye girmektedir.

Memuriyetin sona erme şartları da açık ve net bir biçimde bu kanunda belirtilmiştir. Kanun şu şekilde açıklamış ve durumu da özenli bir şekilde betimlemiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.