Öğrenci affı 2024 ve Bakan Tekin’in kararı!

Öğrenci affı 2024 ve Bakan Tekin’in kararı!
12.sınıf öğrencileri için af yasası çıkıyor mu? Bakan Tekin üniversite sınavına son 25 gün kala öğrencilerin beklediği müjdeyi verecek mi? Devamsızlık affı kararında son durum…

Son olarak 2022-2023 eğitim öğretim yılı döneminde uygulanan af yasası 2024 yılı için henüz paylaşılmadı. İşi yüzünden farklı bir şehre taşınıp yüksek lisansına bırakmak zorunda kalanlar, deprem, yangın, sel gibi doğal afetler nedeniyle eğitimi yarıda kalanlar uzun süredir af yasasının gündeme gelmesini bekliyor.

2024 yılı için yeniden af kararı verilir mi? konuyla ilgili bir şey söylemek henüz erken. Hükümet tarafından böyle bir karar alınırsa YÖK’ün ivedi şekilde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrenciler için af konusunu gündemine alması bekleniyor.

YKS Öğrencilerine Devamsızlık Affı

Öte yandan bu yıl 12. sınıf olup YKS sınavına girecek öğrencileri de ilgilendiren devamsızlık affı konusu gündemde sıcaklığını koruyor. Öğrenciler üniversite sınavına bir aydan daha kısa sürenin kaldığı bu günlerde Bakanlık tarafından konuyla ilgili bir müjde vermesini bekliyor. Bakan Tekin devamsızlık kararıyla ilgili "tavizsiz şekilde uygulayacağız” diyerek konunun şuan için gündeminde yer almadığını da ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.