Öğrencilere Ücretsiz Kitap Dağıtımı

Öğrencilere Ücretsiz Kitap Dağıtımı
Ücretsiz kitap uygulaması başladı böylelikle öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı başlayacak işte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 / 2025 eğitim öğretim yılı için ücretsiz ders kitaplarının dağıtımını planlıyor. Eğitim öğretim yılı 9 Eylül'de başlayacak ve bu tarihten önce ders kitapları okul yönetimlerine ulaştırılacak.

Kitaplar ilk olarak il ve ilçelerdeki kabul komisyonlarına teslim edilecek ardından okulların 2023 / 2024 eğitim öğretim yılı için belirttiği ihtiyaçlar doğrultusunda okullara dağıtılacak.

Okul yönetimleri teslim aldıkları kitapları tutanakla kayıt altına alacak ve daha sonra öğrencilere set halinde dağıtacak. Dağıtım sırasında eksik kitapların tespit edilmesi durumunda ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bu eksiklikleri tamamlayacak ve gerekli kitapları okullara ulaştıracak.

Bu süreç öğrencilere eğitimlerinde kullanacakları materyallerin eksiksiz ve zamanında ulaşmasını amaçlamaktadır. Bu yıl okullar açılmadan önce devlet okullarında okuyacak çocuklar için ücretsiz ders kitapları dağıtılacak.

Yeni eğitim yılı 9 Eylül'de başlayacak ve bu tarihten önce okullara gerekli kitaplar gönderilecek. Kitaplar önce şehir ve ilçe kabul komisyonları tarafından alınacak sonra her okulun ihtiyacına göre dağıtılacak.

Okul yönetimleri bu kitapları tutanakla teslim alacak ve sonra öğrencilerine set halinde verecek. Eğer bazı kitaplar eksik olursa il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bu eksiklikleri giderecek ve gerekli kitapları okullara gönderecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.