ÖĞRETMEN artık rıza dışı çalıştırılmayacak

ÖĞRETMEN artık rıza dışı çalıştırılmayacak
Öğretmenler artık hiç kimse sizi rızanız dışında çalıştırılmaya maruz bırakamayacak işte detaylar.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile öğretmenlerin rızaları dışında çalıştırılmaları sona erecek ve meslek dışı görevler verilmeyecek. Kanun öğretmen adaylarının eğitimi ve atanma süreçlerinden öğretmenlerin kariyer basamaklarına kadar geniş bir alanı kapsıyor.

TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme öğretmenleri uzman öğretmen ve başöğretmen olarak sınıflandırıyor ve belirli hizmet süresi ve eğitim programları tamamlama şartı getiriyor.

Kariyer basamaklarında yazılı sınavlar kaldırılırken 20 yıllık kıdeme sahip öğretmenler başöğretmenlik unvanı için başvurabilecek. Öğretmenlere rızaları dışında çalıştırılmama sendika kurma ve güvenlik hakkı gibi yeni haklar tanımlanıyor.

Öğretmenlere yönelik şiddet suçlarının cezaları artırılırken Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasıyla öğretmenlerin mesleki gelişimleri üniversitelerle işbirliği içinde yürütülecek ve öğretmen alımlarında sözlü sınavlar kaldırılacak.

Bu düzenlemeler öğretmenlerin mesleki statüsünü güçlendirmeyi ve eğitim sisteminin kalitesini artırmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.