Öğretmen Atama Başvuruları Ne Zaman Başlayacak 2024?

Öğretmen Atama Başvuruları Ne Zaman Başlayacak 2024?
Öğretmen atama başvuruları ne zaman başlayacak 2024 yılının içerisinde bulunduğumuz günlerinde en çok öğretmen adayları tarafından araştırılıyor. Bu dönem onlar için biraz stresli olacak. Çünkü kendi aralarında büyük bir yarış başlayacak. Aylarca atama bekleyen öğretmen adayları arasından sadece 20.000 kişi öğretmen olabilecek.

Öğretmen atama başvuruları ne zaman başlayacak 2024 yılının bugünlerde, atama bekleyen öğretmen adayları tarafından gündem konusu halini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı 20.000 öğretmen ataması yapılacağını açıkladı ve takvim belirlendi. Öğretmen adaylarını yoğun ve stresli bir dönem bekliyor!

Öğretmen Atama Başvuruları Ne Zaman Başlayacak 2024?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre öğretmen atama başvuruları 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 31 Mayıs 2024 Cuma günü sona erecek. Sözlü sınava girme hakkı elde eden öğretmen adaylarının, sözlü sınava katılacağı merkezler 10 Haziran 2024 Pazartesi günü açıklanacak. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibari ile yapılmaya başlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından verilen bilgilere göre sözlü sınavda elde edilen puanın %50'si ve KPSS'de elde edilen puanın %50'si alınarak, atanacak adayların belirlenmesi süreci bu iki puanın toplamına göre yapılacak. Öğretmen adayları tarafından karşı çıkılan mülakat süreci kaldırılmasa da artık atanacak öğretmenlerin belirlenmesindeki tek erken olmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.