Öğretmen atamalarında en şanslı branş

Öğretmen atamalarında en şanslı branş
2024 yılında gerçekleştirilecek olan 20.000 öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığı kadroları ve kontenjanları yayınladı. Peki yayınlanan bu kontenjanlar neticesinde en kolay atanacak olan o branş hangi branştır? Detaylar haberimizde...

Öğretmen atamalarında en şanslı branş

2024-2025 eğitim öğretim yılında göreve başlayacak olan öğretmenlerin atamaları ile ilgili sayıların ve kadroların kamuoyu ile paylaşılmasının ardından sizlere en kolay atanacak olan o branşı açıklıyoruz.
2024 yılında belirlenen kontenjanlar neticesinde en kolay atanacak olan branş hiç şüphesiz ki özel eğitim öğretmenliğidir.

Özel eğitim öğretmenliği sınıf öğretmenliğinden daha az kadro almakla beraber Milli Eğitim kadrolarında yokluğu ücretli öğretmenlerle en çok doldurulan branştır. Söz konusu branşım verdiği mezun sayısı ile atama bekleyen öğretmen sayısı hesaplandığında neredeyse başvuran bütün öğretmen adaylarının 2024 yılı öğretmen atamalarında atanmaları durumu söz konusudur.

Tüm bunların dışında bir de özel eğitim öğretmenleri girmiş oldukları her bir ders saatin ücretini artırımlı olarak almaktadırlar. Özel eğitim öğretmenlerinin bütün ders ücretleri%25 oranında artırımlı olarak kendilerine ödenmektedir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.