Öğretmen İl Dışı Atama Takvimi İşliyor! Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Öğretmen İl Dışı Atama Takvimi İşliyor! Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?
2024 yılı için öğretmen il dışı atama takvimi süreci işlemeye başladı. Son başvuru tarihi ne zaman? Öğretmenlerin kaç tercih hakkı bulunacak? Yerleştirmeler neye göre yapılacak?

Öğretmen il dışı atama takvimi 2024 yılı için işlemeye başladı. Öğretmenler aynı il ya da farklı iller için toplamda 40 tercih hakkı yapabilecekler. 3 Haziran 2024 Pazartesi günü itibari ile yapılmaya başlayan başvurularda son başvuru tarihi ne zaman?

Öğretmen İl Dışı Atama Takvimi Son Başvuru Tarihi

Öğretmen il dışı atama takvimi için başvurular öğretmenler tarafından 3 Haziran 2024 Pazartesi günü itibari ile yapılmaya başlandı. Son başvuru tarihi 7 Haziran 2024 Cuma olarak belirlendi. Öğretmenler bu süreçte toplam 40 tercih yapabilecek ve bu tercihleri ister aynı; ister farklı illerde değerlendirebilecekler. 41. tercih de öğretmenlere ek olarak tanımlanmış olacak.

Başvuru sürecini tamamlayan öğretmenler yerleştirmede hizmet puanı üstünlüklerine göre değerlendirilecekler. Aynı yeri tercih eden ve hizmet puanı eşit olan öğretmenler arasında tercih yapılacağında ise öğretmenlerin, an itibari ile bulundukları ilde ne kadar süre kaldıklarına bakılacak. Son olarak öğretmenlik mesleğine başlama tarihleri de değerlendirilecek olan öğretmenler için burada da eşitlik bozulmaz ise elektronik ortamda kura çekilişi yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.