ÖĞRETMENLER, 40 saat eğitim 14 Hazirana kadar tamamlanmalı!

ÖĞRETMENLER, 40 saat eğitim 14 Hazirana kadar tamamlanmalı!
Haziran ayının 14'üne kadar öğretmenlerin 40 saat sürecek bir eğitimden geçmesi söz konusudur. İşte ayrıntılar.

Yeni eğitim düzeni kapsamında öğretmenler, yeni düzen için eğitim alacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif modeli eğitici eğitimlerini başlattı. Eğitimler okullar kapanana kadar sürecek. Öğretmenler 40 saatlik programa katılacak.

Yeni eğitim öğretim yılının açılması öncesi öğretmenler belirtilen bu 40 saatlik eğitim programını tamamlayacaklar. 2024-2025 eğitim öğretim yılında yeni müfredat uygulanacak. Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıflara kademeli olarak geçilecek. Bakanlık öğretmenlere bilgilendirme çalışmaları başlattı. Türkiye Yüzyılı Maarif modeli eğitici eğitimi kursları verilecek.

Öğretmenler için ön görülen eğitim programı yaklaşık 40 saatlik periyotta olacak ve 14 hazirana kadar da tamamlanması icap etmektedir. 9 binden fazla öğretmen 40 saat sürecek eğitimlere katılacak. 61 farklı kurs programı sunulacak. Amaç, öğretmenleri yeni müfredata hazırlamak. Eğitim dönemi sonunda program tamamlanacak.

Öğretmenlik mesleğiyle uğraşanlar yeni düzen gereği 40 saat sürecek eğitimi 14 hazirana kadar almış olmaları gerekiyor. Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında 720 binden fazla öğretmen eğitim alacak. Eğitimler akademisyenler ve uzmanlar tarafından verilecek. Okul yöneticileri de kurslara katılacak. 1.120 okul yöneticisi programa dahil olacak. 94 binden fazla okul ve kurum yöneticisi mahalli eğitim alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.