Öğretmenler Haftada Bir Gün Tatil Bilgisi Geldi

Öğretmenler Haftada Bir Gün Tatil Bilgisi Geldi
O öğretmenler dikkat evet belli oldu ve haftada bir gün tatil ilan edildi konuya ilişkin detaylar ise şu şekilde gelişti işte ayrıntılar.

MEB bünyesinde görev yapan öğretmenler haftanın 5 günü okul yönetimleri tarafından hazırlanan ders programlarına göre çalışırlar. Ancak belirli şartları taşıyan öğretmenlere hafta içi bir gün izin verilebilmektedir.

Bu izin hakkı süregelen bir rahatsızlığı bulunan engelli çocuğu olan veya iki yaş altı çocuğu bulunan öğretmenlere tanınmaktadır. Okul yönetimleri bu kriterlere uyan öğretmenlerin ders programlarında boş gün bırakabilirler.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğretmenler genellikle haftanın beş günü çalışmakta ve ders programları okul yönetimleri tarafından hazırlanmaktadır.

Belirli koşulları karşılayan öğretmenlere hafta içi bir gün izin verilebilmektedir.

Bu izin süregelen bir rahatsızlığı olan engelli çocuğu bulunan veya iki yaş altı çocuğa sahip olan öğretmenler için geçerlidir.

Bu özel durumlar dışında kalan öğretmenlere ise ders programında boşluk bırakılması mümkün değildir.

Okul yönetimleri bu özel şartları taşıyan öğretmenlere ders programlarını düzenlerken ayrıcalık tanıyabilir ve izin günlerini belirleyebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.