Öğretmenler İl içi il dışı Tayinler…

Öğretmenler İl içi il dışı Tayinler…
İl içi ve il dışı tayin sonuçları açıklandı öğretmenlerin tayinlerinin iptal olmaması için belirli kurallara uymaları gerekiyor. Bu kurallar arasında görevlerine zamanında başlamaları gerekli belgeleri eksiksiz sunmaları gerekir işte detaylar.

İl içi ve il dışı tayinleri açıklanan öğretmenlerin atamalarının iptal olmaması için belirli kurallara uymaları gerekmektedir. Öğretmenler DYS üzerinden okullara gönderilen kararname tarihlerini dikkate alarak 15 gün içinde mevcut okullarından ilişiklerini kesmeli ve ardından 15 gün içinde yeni görev yerlerine başlamalıdırlar.

Bu süreleri dikkate almayan öğretmenlerin atamaları iptal edilecek ve yerlerine başka birinin atanması durumunda il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri emrine verilecekler bu da norm fazlası durumuna düşmelerine yol açabilir. Belirtilen sürelerde bu işlemleri yapmazlarsa atamaları iptal olacak ve görev yeri değişiklikleri geçerli olmayacaktır.

Kendi yerlerine başkasının atanması durumunda ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin emrine verilerek norm fazlası durumuna düşme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.