Öğretmenlere yaz boyunca 30 bin TL’ye kadar ek ödeme yapılacak!

Öğretmenlere yaz boyunca 30 bin TL’ye kadar ek ödeme yapılacak!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararı ile yaz aylarında açılacak destekleme ve yetiştirme kursları öğretmenlerin ek ödemeden faydalanmasını sağlayacak. Paylaşılan bilgiye göre ayda 30.000 TL'ye kadar ek gelir elde edebilme fırsatı sunulacak

Her gün değişen ekonomik şartlar gelişen düzenin getirdiği masraflar arttıkça ihtiyaçlara yetişebilmekte zorlaşıyor. Öte yandan hemen her alanda başlatılan tasarruf adımları beraberinde eğitim, sağlık gibi konuları destekleyici faaliyetlere kapı aralıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı yaz ayı programı müjdesi geldi.

Öğrencilere yaz ayı müjdesi geldi. Öğrenciler yaz ayı boyunca yeni açılacak destekleme ve yetiştirme kursları programlarına başvuruda bulunabilecek. Bu süreçte yazı daha verimli geçirecek öğrencilere eğitim verecek öğretmenler içinde ek ödeme fırsatı oluşuyor. Destekleme ve yetiştirme kurslarına başvuruda bulunmak isteyen öğretmenler ders saati ücreti karşılığında ek ödeme alacak.

Öğretmenler 30 Günde Ne Kadar Ödeme Alacak?

Kurs verme yetkisi; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar ve bilişim teknolojileri alanında öğretmenlik yapanlara sunulacak. Öğretmenler istekleri doğrultusunda yaz ayı boyunca öğrencilere ders verebilecek. Bakanlık tarafından yapılan duyuru sonrası ücretlendirme ve ders saatleri hakkında da bilgi verildi.

Günlük, haftalık ve aylık program listesi belli oldu. Günde en fazla 6 saat ders verilebilecek. Haftada bu 30 saat ayda ise 120 saate denk geliyor. Ücretlendirme konusu ders saati başına yaz tatilinde 2 katı ödeme yapılmasına karar verildi. Öğretmenler her ders için 252 TL ödeme alacak. Bu durumda 120 saat ders veren bir öğretmene aylık geliri 30.250 TL olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.