Öğretmenlerin KPSS puanları yarıya düşürülerek atamalar yapılacak

Öğretmenlerin KPSS puanları yarıya düşürülerek atamalar yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılacak öğretmenlere yönelik olarak kontenjanlar belirlendi. Peki öğretmenler hangi puan Usulüne göre atanacaklar? KPSS puanları neden düşürüldü?

2024-2025 eğitim öğretim yılında göreve başlayacak olan sözleşmeli öğretmenlerin atamaları için kadrolar ve kontenjanlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Yayınlanan kontenjanlara göre öğretmenlerin atamaları yapılacak. Kamu Personeli Seçme sınavına giren öğretmenlere bir de sözlü sınav beklemektedir.

Sözlü sınavla ilgili usul ve esaslılar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilmişti. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de atanacak olan öğretmenlerin son durumda puanlarının nasıl oluşturulacağı ilan edildi. Buna göre öğretmenlerin KPSS puanının yarısı sözlü mülakat puanlarının yarısı alınarak atamaya esas puan oluşturulacak.

Söz konusu öğretmen atamalarına başvuruda bulunabilmek için adayların en az kan Personeli Seçme sınavından 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Atamaya esas puanın oluşturulması ile ilgili karar resmi gazetede yayınlandı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.