Öğretmenlerin talepleri karşılanacak! MEB ikinci il içi ve il dışı tayinler için müjde

Öğretmenlerin talepleri karşılanacak! MEB ikinci il içi ve il dışı tayinler için müjde
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin talepleri doğrultusunda ikinci il içi ve il dışı tayinler için bir müjde verdi. Geçen yıl öğretmenlere ikinci tayin hakkı tanıyan bakanlık bu yıl da benzer bir uygulamanın özür grubu atamalarından sonra yapılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin talepleri doğrultusunda ikinci il içi ve il dışı tayinler için bir müjde verdi.

Öğretmenler yeterli kontenjan açılmadığı için ikinci kez il içi ve il dışı tayin yapılmasını talep etmişlerdi.

Geçen yıl MEB bu talepleri karşılamak amacıyla il içi ve il dışı tayinleri birleştirerek ikinci tayin hakkı tanımıştı.

Bu yıl da benzer bir uygulamanın özür grubu atamalarından sonra yapılması bekleniyor.

25-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında başvuruları alınan öğretmenlerin ikinci il içi ve iller arası yer değiştirme sonuçları 29 Ağustos'ta açıklanmıştı.

2024 yılında ise öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişiklikleri 1-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı.

MEB benzer tarihlerde ikinci il dışı ve ikinci il içi tayinlerin birlikte yapılıp yapılmayacağını henüz net bir şekilde açıklamadı.

MEB'in bu yaklaşımıyla öğretmenlerin taleplerine yanıt vermek ve daha esnek bir yer değiştirme süreci sağlamak istiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.