Okulda Cep Telefon Kullanımına Kısıt geldi

Okulda Cep Telefon Kullanımına Kısıt geldi
Okullarda öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına dersi tam anlayamamalarına da sebep olan Cep Telefonlarıyla ilgili önemli karar işte detaylar.

Virginia Valisi Glenn Youngkin kamu okullarında öğrencilerin ders saatlerinde cep telefonu ve sosyal medya kullanımını kısıtlayan bir kararname imzaladı. Bu kararla okullarda cep telefon kullanımı kısıtla devam edecek.

Yapılan yazılı açıklamada araştırmaların cep telefonu kullanımının öğrencilerin eğitimini olumsuz etkilediği ve düşük notlara neden olduğunu gösterdiği vurgulandı.

Gençler arasında cep telefonu ve sosyal medya kullanımının ruh sağlığı krizini artırdığı ifade edildi. Böylelikle bu tarz bir karar alımında da son derece etkili olduğu ortaya çıktı.

Virginia Eğitim Birimi Sözcüsü Todd Reid bu düzenlemelerin Ocak 2025'e kadar yürürlüğe girmesinin hedeflendiğini belirtti. Sözleri sarf eden eğitim bilimci okullarda cep telefonunun normal aşamalarda da uygun görülmediğini ifade ediyor.

Benzer şekilde Kaliforniya eyaletinde Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi Yönetim Kurulu öğrencilerin ders saatlerinde cep telefonu ve sosyal medya kullanımlarını yasaklayan kararı haziran ayında onaylamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.