Özel sektörde çalışan Öğretmenlerle ilgili açıklama

Özel sektörde çalışan Öğretmenlerle ilgili açıklama
Milli Eğitim Bakanı özel sektörde çalışan öğretmenlerin maaş talepleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özel okul temsilcileri ile görüşmeler yaptıklarını belirtti. Öğretmenlerin mağdur olmaması için çözümler üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel sektörde çalışan öğretmenlerin ücret ve çalışma koşulları hakkında bir soruya Tekin, özel okul temsilcileri ile görüştüklerini söyledi. Öğretmenleri mağdur etmeyecek çözümler üretmeye çalıştıklarını belirtti.

Tekin, özel okulların da öğretmenleri mağdur etmemesi gerektiğini vurguladı. Yeni eğitim müfredatı onaylandı. Tekin, müfredat hakkında eğitim sendikalarının tartışmaları üzerine konuştu. Müfredatta Atatürk'ün adının geçmediği eleştirisine karşı, eleştirmenlerin müfredatı okumalarını tavsiye etti.

Bakan Tekin, yaz tatili için öğrencilere ve ailelerine önerilerde bulundu. Çocukların yazı tatil yaparak, sosyal ve sanatsal aktivitelerle geçirmelerini istedi. Ülkenin güzelliklerini görerek tatilin keyfini çıkarmalarını arzu etti. Velilerden de çocuklarını bu şekilde yönlendirmelerini tavsiye etti. Eğitimin bir parçası olarak bu tür aktivitelerin önemine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.