Pazar günü yoğun trafiğe dikkat

Pazar günü yoğun trafiğe dikkat
2024 yılının en önemli sınavlarından biri olan LGS 2 Haziran Pazar günü düzenlenecektir. Düzenlenecek olan sınav sebebiyle ilçemizde yoğun bir trafik oluşması beklenmektedir. Söz konusu trafik geçen yıllara oranla çok daha büyük boyutta olacak. Peki trafiğin sebebi nedir? Neden geçen yıllara göre daha fazla trafik yoğunluğu yaşanacak?

Geçtiğimiz senelerde de düzenlenen 8. sınıfların katılacağı LGS bu sene farklı bir uygulamayla yürütülecek. Bu yıl sadece isteyen öğrenciler velileri aracılığıyla sınava girmek için başvuruda bulundular. Geçtiğimiz yıllarda başvurular tüm öğrenciler adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktaydı. Bu uygulama sebebiyle bu sene sınava girecek öğrenci sayısında muazzam bir azalma meydana geldi.

Söz konusu azalma sebebiyle öğrencilerimiz öğrencilerimiz sadece sınav merkezi olarak ilan edilmiş olan okullarda sınavlarına girecekler. Geçtiğimiz yıl her öğrenci kendi okulunda sınava girebiliyordu. Ancak bu sene sınava girecek tüm öğrenciler, sınav merkezi olarak ilan edilmiş olan ilçe merkezimizde bulunan okullarda sınava girecekler.

Sınav saat 09.30'da başlayacak. Saat 12.50'de ise ikinci oturum sona erecek. Sabah ve öğlen saatlerinde öğrencilerin sınava giriş ve çıkış saatlerinde ilçe merkezimizde büyük bir yoğunluğun oluşması beklenmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.