Sayılı günlerin kaldığı YKS Üniversite sınavı ne kadar sürecek?

Sayılı günlerin kaldığı YKS Üniversite sınavı ne kadar sürecek?
Çok uzun zamandır yoğun bir tempo ile çalışılan üniversite sınavı için adayların en önemli merak ettikleri konular arasında YKS Üniversite sınavı ne kadar sürecek sorusunun yanıtı da yer alıyor. Toplamda üç oturum halinde uygulanacak olan YKS üniversite sınavı için her bir oturumda farklı süre verilecek.

Pek çok gencin hayallerine kavuşmak için gireceği YKS üniversite sınavına sayılı günler kaldı. Uzun zamandır yoğun tempo ile çalışan adaylar, ektiklerinin meyvesini 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde toplayacaklar. Üç oturum şeklinde uygulanacak olan YKS Üniversite Sınavı ne kadar sürecek?

Uzun zamandır YKS ile ilgili en çok merak edilen konular arasında sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgesi vardı. Adaylar, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik kartları olmadan YKS'ye giriş yapamayacaklar. Sınav yerleri de sınav giriş belgesi üzerinde yer alıyor.

Adaylar sınav giriş belgesine https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlayabilecekler. Bunun için T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifreleri yeterli olacak.

YKS Üniversite Sınavı Ne Kadar Sürecek?

YKS üniversite sınavı üç oturum halinde, iki günde uygulanacak. Her bir oturumun süresi diğerinden farklı olarak verilecek.

• 1. oturum 8 Haziran 2024 Cumartesi günü TYT için uygulanacak ve 165 dakika sürecek.

• 2. oturum 9 Haziran 2024 Pazar günü AYT için uygulanacak ve 180 dakika sürecek.

• 3. oturum 9 Haziran 2024 Pazar günü YDT için uygulanacak ve 120 dakika sürecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.