Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? Detaylar Belli Oldu!

Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? Detaylar Belli Oldu!
Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav giriş belgesi üzerinde neler yer alacak? Adayın adı ve T.C. kimlik umarası yazılı olacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapan aday sayısı 97.356 olarak belirlendi. Adaylar arasından seçilen 60.000 kişi 10 Haziran 2024 Pazartesi günü açıklanacak. Yapılacak olan sözlü sınava girecek olan adayların 1/3'ü elenecek ve 20.000 sözleşmeli öğretmen ataması bunun sonucunda yapılacak. Peki sözleşmeli öğretmen sözlü sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav başvurusunda bulunan adaylar, her alana atanacak öğretmen sayısının üç katı aday olacak şekilde KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puanlarına göre, en yüksek puanı alan adaylardan başlamak kaydı ile belirlendi.

Sözleşmeli öğretmen başvuru sonuçları 10 Haziran 2024 Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. Sözlü sınav giriş belgeleri de sonuçlarla birlikte burada yayınlanacak.

Adaylar, sözleşmeli öğretmen sözlü sınav giriş belgelerini buradan, e-Devlet şifreleri ile alabilecekler. Sözlü sınav giriş belgesi üzerinde yer alan bilgiler şu şekilde olacak:

• Aday başvuru numarası

• Sözlü sınav yeri

• Sözlü sınav tarihi ve saati

• Adayın fotoğrafı

• Alan bilgileri

Sözlü sınav giriş belgesinde, ve bina salon listesi ile sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınav aday değerlendirme formunda, adayın ismi ve T.C. kimlik numarası yer almayacak; bunun yerine adayın başvuru numarası kullanılacaktır.

Aday ise sınava gireceği komisyon numarasını, sözlü sınava gireceği esnada öğrenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.