Tarihimizin en büyük öğretmen göçü başlıyor

Tarihimizin en büyük öğretmen göçü başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretmenlik meslek kanunu ile Milli Eğitim tarihi boyunca görülmüş olan en büyük öğretmen göçü ve yer değiştirme işlemi başlayacak. Peki neden öğretmenler yer değişikliği işlemlerinde bulunacak? Süreç nasıl gelişecek?

Yeni yayınlanacak olan öğretmenlik meslek kanunu ile öğretmenlere 12 yıl aynı kurumda çalışmaları durumunda yer değişikliği işleminde bulunmaları zorunlu olacak.

Ayrıca söz konusu yer değişikliği işlemi neticesinde norm bulunmaması durumunda öğretmenlerin ilçe ve il dışına tayin istemeleri de zorunlu hale getirilecek.

Tüm bunların dışında bulundukları kurumda Norm fazlası olan öğretmenlerin alanları dışında yer alan açıktaki normların okutabileceği derslere de görevlendirilmesi durumu söz konusudur.

Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu boş kadrolara ücretli öğretmen görevlendirmek yerine Bundan böyle Norm fazlası öğretmenleri görevlendirecektir.

Mevcut yönetmelikte öğretmenler alanları dışındaki derslere norm fazlası olmaları durumunda kendi istekleriyle girmekteydi. Ancak yapılacak olan düzenleme ile söz konusu durum artık norm fazlası durumundaki öğretmenlere zorunlu hale getirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.