Taslakta Rotasyon maddesi de yer aldı Öğretmenlik Kanunu

Taslakta Rotasyon maddesi de yer aldı Öğretmenlik Kanunu
Öğretmenlik kanunun hakkında maddeler sıralandı ve bunların arasında öğretmenler için rotasyon maddesi de ilave edileceği gelen bilgiler arasındadır. İşte ayrıntılar.

Öğretmenlik Mesleği ve Millî Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı'nda öğretmenlerin yer değişikliği hakkında detaylı bir düzenleme yapılmıştır. Taslağın 18. maddesine göre öğretmenler, atandıkları eğitim kurumunda en az üç yıl en fazla 12 yıl görev yapabileceklerdir. Sağlık ve güvenlik mazeretleri dışındaki yer değiştirmeler yarıyıl veya yaz tatilinde gerçekleştirilecektir. Mazeret veya isteğe bağlı yer değiştirmeler hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Norm kadro fazlası olan öğretmenler, il içindeki boş kadrolara atanabilirler. Bu düzenlemeler Bakanlık tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecektir.

Millî Eğitim Akademi Kanunu Taslağı'nda öğretmenlerin yer değişikliği ile ilgili detaylı bir düzenleme yapıldı. Taslağa göre öğretmenler, atandıkları eğitim kurumunda en az üç, en fazla on iki yıl görev yapacak. Sağlık ve can güvenliği mazeretlerine bağlı yer değişiklikleri dönem dışı, diğer mazeretlere bağlı yer değişiklikleri yarıyıl ve yaz tatilinde yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.