Temmuz ayında emekli olacak olan öğretmenlerin alacağı maaş ve ikramiye belli oldu

Temmuz ayında emekli olacak olan öğretmenlerin alacağı maaş ve ikramiye belli oldu
Bu yıl emekli olacak olan öğretmenlerin alacakları emekli aylıkları ve ikramiyeleri şimdiden belli. Öğretmenler emekli olmak için mayıs ayı içerisinde belirlenen şartları taşımaları halinde verecekleri dilekçelerle emeklilik işlemlerini başlatabileceklerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen resmi yazıda belirtildiği üzere öğretmenlerin emekli olmak için dilekçe verecekleri dönem başladı.

Öğretmenler, Mayıs aylarında verecekleri dilekçeler üzerine MEBBİS vasıtası ile yapılacak işlemler sonucunda Haziran ayında yani yıl sonunda emekliye ayrılacaklardır. Birçok öğretmen kendi isteğiyle birçok öğretmen ise 65 yaş haddinden emekli olmaktadırlar.

65 yaşına gelmiş olan öğretmenler zorunlu olarak emekliye ayrılacaklardır. Peki bu öğretmenlerimiz ayda kaç bin TL emekli maaşı alacaklardır?

Emekli olan öğretmenler kaç TL emekli ikramiyesi alacaklardır?
Biz hesabımızı 1. derece 4. kademede bulunan kırk yıl üzerinde hizmet vermiş olan öğretmenler üzerinden yapacağız.

Söz konusu öğretmenler şu anda emekli olmuş olsalar 22.105 Türk Lirası emekli aylığı alacaklardır. Alacakları emekli ikramiyesi ise 1 milyon 66 bin Türk lirasıdır.

Temmuz ayında yapılacak olan zamla beraber öğretmenler 26.700 Türk Lirası emekli aylığı alacaklardır. Yapılacak olan zamla beraber emekli ikramiyeleri de 1.332.000 TL olarak güncellenecektir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.