Tüm okullarda şenlikler düzenlenecek

Tüm okullarda şenlikler düzenlenecek
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan resmi yazıya göre 28 Mayıs tarihinde tüm okullarda şenlikler düzenlenecek. Söz konusu şenlikler çocuk oyunları kapsamında düzenlenecek. Söz konusu etkinliklerin düzenlenmesi ile ilgili okul yönetimlerine talimatlar verildi.

Çocukların akranlarıyla birlikte oynadıkları oyun içinde keyifle yer almalarını sağlaması, iletişim ve duyuşsal becerilerini geliştirmesi, mümkün olduğunca okul bahçelerini, açık havayı kullanarak fiziksel aktivite gerektiren oyunlar ile öğrencilerin sağlıklı bireyler olmalarına katkıda bulunması için okullarımızda öğretmen liderliğinde ya da öğrencilerin bireysel zamanlarında geleneksel çocuk oyunlarını oynamaları tavsiye edilmektedir.

Buna göre; okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda yer alan derslerde, öğretmenlerin yapacağı planlama ile ders programındaki kazanımlar dikkate alınarak ders içi etkinliklerde, ilkokul 1., 2., ve 3. sınıflarda sınıf öğretmeninin planı dâhilinde haftalık ders çizelgesinde yer alan Serbest Etkinlikler dersinde Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri düzenlenecektir.

Mayıs ayının son haftasında "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri"nin düzenlenmesi, öğrencilerin şenliklere katılımlarının teşvik edilmesi, gerçekleştirilen etkinliklerin e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü'ne işlenmesi ve okul yöneticileri tarafından söz konusu haftayla ilgili rapor düzenlenmesi gerekmektedir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.