Tüm Velilere Önemli MEB Duyurusu

Tüm Velilere Önemli MEB Duyurusu
MEB önemli bir duyuru yaptı tüm velileri ilgilendiriyor. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 1. sınıfa öğrenci kaydı yaptıracak velileri kayıt işlemlerinde doğru bilgi vermeleri konusunda uyardı.

2018 doğumlu çocukların kayıt sürecinde 66-68 aylık çocuklar yazılı taleple ilkokula başlayabilirken 69-71 aylık çocuklar için kayıt bir yıl ertelenebilir veya okul öncesi eğitime yönlendirilebilir.

Adrese dayalı kayıt sisteminde yanlış beyanda bulunan veliler hakkında 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince soruşturma açılacak ve idari para cezası veya kamu hizmetlerinden men gibi hukuki yaptırımlar uygulanacaktır.

Velilerin çocuklarının eğitim hayatının sağlıklı bir şekilde başlaması için doğru ve eksiksiz bilgi vermeleri büyük önem taşımaktadır.

Eğitim sisteminin düzenli işleyişi için tüm paydaşların sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmekte olup aksi durumda hem velilerin hem de çocukların eğitim hayatı olumsuz etkilenebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.