TYT'de Matematik Yapmak Zorunlu Mu 2024? AYT YDT Puanları Neye Göre Hesaplanır?

TYT'de Matematik Yapmak Zorunlu Mu 2024? AYT YDT Puanları Neye Göre Hesaplanır?
TYT'^ye her adayın girmesi zorunlu. Peki TYT'de Matematik yapmak zorunlu mu 2024? Adayların Pazar günü girecekleri oturum puanlarının hesaplanması için sağlamaları gereken şartlar nelerdir?

TYT'de Matematik yapmak zorunlu mu 2024 yılının şu dakikalarında yanıtı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. YKS'nin ilk oturumu olan TYT, adayların Genel Yeteneklerini ölçmeyi hedefliyor. Pek çok aday, puanının AYT'de sözel puan türüne göre hesaplanmasını istiyorsa matematik sorusu çözmesine gerek olmadığını düşünüyor. Oysa ki adayların TYT'de Türkçe ya da Matematik testlerinden en az 0.5 ham puan almaları gerekiyor ki AYT puanları hesaplanabilsin!

TYT'de Matematik Yapmak Zorunlu Mu 2024?

YKS'ye giren adayların TYT'ye girmeleri ÖSYM tarafından zorunlu hale getirilmiştir. TYT puanı olmayan, 0.5 ham puanın altında olan ya da TYT'ye girmeyen adayların, Pazar günü girecekleri SÖZ, SAY, EA, DİL puanları hesaplanmayacaktır. Hatta TYT'ye girmeyen adayların Pazar günü düzenlenecek olan oturumlara katılsalar dahi sınavları geçersiz sayılacaktır.

Bu nedenlerden dolayı adayların TYT'de, Türkçe ya da Matematik testlerinden en az 0.5 ham puan almış olmaları ve standart puanlarla birlikte bu puanların ağırlıklı puanlara dönüştürülmüş olması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.