Yeni mülakat yasası resmi gazetede! 45 dakikalık sözlü sınav nasıl uygulanacak?

Yeni mülakat yasası resmi gazetede! 45 dakikalık sözlü sınav nasıl uygulanacak?
Öğretmen atamalarında mülakat kararı değişikliğe uğradı. Yeni yönetmelik kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev alacaklar için puanlama sisteminde neler değişti? İşte merak edilenler

Öğretmen olabilmek için KPSS sınavına girenler bu yıl yenilenen mülakat kararı ile birlikte atanacak. Bakanlık aldığı son dakika kararı ile öğretmen atamalarında KPSS puanının %50 mülakat puanının %50 etkili olmasına karar verdi. Bu karar sabah saatlerinde resmi gazetede paylaşıldı.

Yönetmelikte yapılan değişiklik kapsamında Kamu Personeli Seçme Sınavı puanının %50'si ile sözlü sınavdan alınacak puanın %50'si ortak bir potada bir araya getirilerek değerlendirilecek. Puan üstünlüğüne ve verilen kontenjan sayısına göre atamalar gerçekleştirilecek.

Sözlü Sınav Nasıl Uygulanacak?

Milyonlarca öğretmen adayının bu yıl kalkmasını beklediği mülakat değiştirilerek yeniden uygulanacak. Öğretmenler 45 dakikalık mülakat boyunca gelebilecek tüm sorulara karşı hangi konuları çalışması gerektiğini önceden bilecek.

Mülakata hazırlıklı olarak gelinebilecek. Mülakat puanı 45 dakikalık görüşmenin ardından aday salondan çıkmadan verilecek.

Mülakata alınan öğretmen adayı mülakattan ne kadar puan aldığını öğrenebilecek. Kamera sistemi ile kayıt altına alınan 45 dakikalık mülakatın sonucunda verilen puan sonradan değiştirilemeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.