YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercihleri Ne Zaman Başlıyor 2024?

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercihleri Ne Zaman Başlıyor 2024?
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2024 yılının şu dakikalarında YKS'de ter döken adaylar tarafından, sınav sonrasında en çok araştırılan konular arasında yer alacak.

YKS sınavında ter döken, öncesinde ise bu sınav için yoğun bir tempoyla çalışan adaylar, şimdi YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024 sorusunun yanıtını araştırıyor. YKS tercihleri ne zaman başlıyor 2024 de yanıtı merak edilen bir diğer soru olarak karşımıza çıkıyor.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024?

Tüm yıl yoğun bir tempo ile çalışan adaylar, bugünlerde en çok emeklerinin karşılığını alıp almadıklarını merak ediyorlar. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için ilk olarak YKS sonuçlarının açıklanması ve sonrasında da YKS tercih sonuçlarının açıklanması gerekiyor.

ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM AİS sayfasından öğrenebilecekler.

YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor 2024?

Adaylar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları Ve Kontenjanları Kılavuzu http://www.osym.gov.tr adresi üzerinden Temmuz ayıı içerisinde yayınlanacak.

Adaylar bu kontenjanlara ve puanlara göre tercihlerini yapabilecekler. Şu anda ise adaylar, hesaplayacakları puanlarla yerleşebilecekleri yerleri, önceki yılların tercih bilgilerine göre tahmin etmeye çalışıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.