YKS Soru Kitapçığını İmzalamayı Unuttum! Soru Kitapçığı Neden Optik Formla Eşleştirilir?

YKS Soru Kitapçığını İmzalamayı Unuttum! Soru Kitapçığı Neden Optik Formla Eşleştirilir?
YKS soru kitapçığını imzalamayı unuttum diyen bir aday, sınav sonrasında nasıl bir olumsuz durumla karşılaşabilir? Soru kitapçığı ile optik form nasıl ve neden eşleştirilir?

3 milyondan fazla kişi yarın YKS'nin ilk oturumu olan TYT'ye girecek. Sınav sabah saat 10.15'te başlayacak. Adayların sınav heyecanı ile unutmamaları gereken bazı önemli detaylar var. Aksi halde sınavları geçersiz sayılacak! YKS soru kitapçığını imzalamayı unuttum dememek için dikkatli olmak gerekiyor.

YKS Soru Kitapçığını İmzalamayı Unuttum

YKS'de adaylara birbirinden farklı soru kitapçıkları dağıtılacak. Bu kitapçıklarda yer alan soruların sıralamaları birbirlerinden farklı olacak. Bu nedenle soru kitapçığı ile optik formun birbirine eşleştirilmesi gerekiyor. Aksi halde adayların hangi kitapçık türüne göre cevap anahtarı oluşturdukları optik okuyucu tarafından algılanamaz. Bu da beraberinde sınavın geçersiz sayılmasına neden olacaktır. Bu durum adaylara YKS sırasında zaman zaman hatırlatılacaktır.

Ayrıca soru kitapçığının üzerine ad, soyad, T.C. kimlik numarası, salon numarası ve sıra numarası bilgilerinin de aday tarafından yazılması gerekiyor. YKS soru kitapçığını imzalamayı unuttum diyen bir aday, sınav sonuçları ile ilgili bir problemle karşılaşması halinde herhangi bir itiraz hakkına sahip olamayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.