Yurt Dışına çıkmak isteyen öğretmene izin şartı geldi

Yurt Dışına çıkmak isteyen öğretmene izin şartı geldi
Yurt dışına çıkmak isteyen öğretmen ve memurlara izin şartları geldi. Peki Söz konusu personelin yurt dışı çıkış işlemleri konusunda neler yapması gerekir?

Kamu da görevdeki personellerin ve Öğretmenlerin yurt dışı çıkış işlemlerinde yerine getirmesi gerekli bir takım işlemler olacaktır.

Belirtilen bu işlemler öğretmen ve memurda aslında kamu hizmetinde olanlarda kamu çalışanlarında yurt dışına çıkış konusunda bağlı oldukları kurumlardan gitmek istedikleri ülkelere ait olan bilgiler ve giriş tarihleri detayları ve de bunun yer alacağı dilekçelerin verilmesi gerekiyor.

Evet söz konusu bu dilekçelerle beraber memurlar yurt dışına çıkış izni verilmesi de gerekmekte. Aslında bu belge olmadan da kamu personeli olarak çalışan kimsenin yurt dışına çıkması kesinlikle yasak bir durumdur.

Bu gibi durumlarda izinler almaksızın izin alınmadan yurt dışı çıkışı bu işlemleri yapanlar durumu fark edilmesi halinde de soruşturmalara maruz olabileceklerdir.

Söz konusu olan bu soruşturma durum neticelerinde ise kamu personeli ceza alabilir bu da olasıdır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.