Onların sağlık muayenesi ücretsiz oldu! Dilekçe ile başvuran düzenli ödeme alacak!

Onların sağlık muayenesi ücretsiz oldu! Dilekçe ile başvuran düzenli ödeme alacak!
Devletin dar gelirli ailelere özel sunmuş olduğu destek ödemeleri dışında hastalık durumlarında sağlık yardımı alma imkanı da sunuluyor. Şartlı sağlık yardımı adı altında anne ve çocuğa özel sunulan ücretsiz muayene hizmetinden nasıl yararlanılır? İşte detaylar

Devletin sosyal güvencesi bulunmayanlara özel tanıdığı haklar günden güne genişliyor. 3294 sayılı kanun çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelerde bulunan çocukların sağlıklı şekilde yaşamalarını sağlayacak destek ödemeleri de hız kesmeden yapılıyor. Çocuklarının sağlık kontrolünü ücretsiz olarak yapabilmeleri, anne adaylarının hamilelik sürecinin sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi için bakanlık ücretsiz veya indirimli muayene desteği veriyor.

Hamilelik dönemi boyunca anne adayının doğumunu hastanede yapması şartı ile belirli oranlarda nakit ödemede yapılıyor.

Şartlı Sağlık Yardımı Kapsamında Kimler, Nasıl Destek Alabilir?

Şartlı sağlık yardımı anne ve bebeği için yapılıyor. Ödemeler her ay için hesaplanarak iki ayda bir hesaba yatıyor. En yakındaki sosyal yardım kuruluşuna giderek başvuruda bulunabileceği gibi e-devlet üzerinden şartlı sağlık yardımı başvuru ekranı da kullanılabilir. Ücretsiz muayene hizmetinden faydalanacak kişinin önce anne olması ve 18 yaş üstü aile birey olması gerekiyor.

0-6 yaş arasındaki çocuklar ve hamile kadınlar bu destekten faydalanabiliyor. İlgili kuruma kimlik belgesi ile gidilerek başvuru yapılabilir.

Anne Adayları Ne Kadar Ödeme Alır?

  • Gebelik dönemi boyunca aylık 200 TL

  • Çocuk için aylık 100 TL

  • Doğumun hastanede yapılması halinde tek seferlik 500 TL

  • Şartlı lohusalık için doğumu takip eden ilk iki ay süresince aylık 300 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.