Bayramda çalışanlar ücreti merak edenler İşte Bayram Mesai Parası

Bayramda çalışanlar ücreti merak edenler İşte Bayram Mesai Parası
Bayram ve idari tatil günlerinde sağlık güvenlik gıda perakende turizm ve sanayi gibi birçok meslek grubundaki çalışanlar görevlerine devam ediyor. Bu dönemde tatil yapmayan çalışanlara yasalar ekstra ücret hakkı tanıyor.

Bayram ve idari tatil günlerinde çalışanlar yasalar gereği ekstra ücret alırlar. Bu dönemlerde çalışan işçiler çalışmadıkları gün için bir günlük çalıştıkları her gün için ise ekstra bir günlük ücret alır. Haftalık 45 saatlik çalışma süresi aşılırsa fazla çalışma ücreti yüzde 50 zamlı ödenir.

İdari izin kamu çalışanlarına verilmiş olup özel sektör çalışanlarını kapsamaz. Özel sektörde çalışanlar işverenlerinin izin dilekçesiyle bayram tatillerini uzatabilirler. İş Kanunu'na göre bayramda çalışanlara çalışmadan alacakları günlük ücretin yanı sıra çalıştıkları her gün için ek bir günlük ücret ödenir.

Günlük ücreti 1000 TL olan bir işçi bayramda çalıştığı her gün için 2000 TL alır. Günlük yasal çalışma süresini aşan çalışmalar yüzde 50 zamlı olarak ücretlendirilir. Kamu çalışanları idari izin günlerinde de aynı ücreti alırken özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.