Biz Kepekli Buğdaylı Diyorken Oysa En sağlıklı Ekmek…

Biz Kepekli Buğdaylı Diyorken Oysa En sağlıklı Ekmek…
Buğdaylı mı yesek yoksa Kepekli ekmek mi yesek hangisinin daha faydalı olduğunu düşünürken oysa ikisinden de daha önde gelen bir ekmek varmış işte detaylar.

Her gün mutlaka her insan ekmek yemeden öğün tamamlamıyor belli başlı diyet türleri hariç mutlaka bu ekmek tüketimi gerçekleştiriliyor ancak bizim o yaygın bilgi olarak bildiğimi kepekli buğdaylı ekmek değil de aslında bir tür daha bu konuda bir tık daha öne çıkıyor.

Bu uzman görüşleriyle de sabitlenmiş olarak görünüyor özellikle arama motoruna bu ekmek türünü yazıp ne kadar faydası varmış diye sorduğunuzda karşınıza o bilgiler çıkabiliyor işte konuya ilişkin diğer detaylar.

Ekmek binlerce yıldır temel bir gıda maddesi olmasına rağmen modern dünyada sağlıksız olarak algılanabiliyor.

Özellikle diyet yapanlar için dikkatli tüketilmesi öneriliyor ve yaygın olarak buğday ve kepek ekmekleri tüketilse de yapılan araştırmalara göre en sağlıklı ekmek türü çavdar ekmeği olarak belirlenmiş.

Çavdar ekmeği yüksek çözünür diyet lif içeriği ve düşük glisemik indeksi ile bağırsak hareketlerini artırırken kolesterol seviyesini düşürme uzun süre tokluk hissi yaratma ve kilo kontrolüne yardımcı olma gibi birçok faydaya sahip.

İnsülin direncini azaltarak diyabet riskini de düşüren çavdar ekmeği sağlıklı beslenme için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor araştırmalarda bu yönde bilgilere imza atıyor.

Not: Sağlık tavsiyesi değildir Bilgilendirme Amaçlıdır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.