EGM şiddetle uyardı Tatil sevinci yerine dolandırılma hüznü olmasın

EGM şiddetle uyardı Tatil sevinci yerine dolandırılma hüznü olmasın
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı yaklaşan tatil dönemi dolayısıyla tatil planı yapan vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı yaklaşan tatil dönemi öncesinde vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyararak tatil planı yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle elektronik mesajlar ve kısa mesajlarla gelen indirimli tatil tekliflerine karşı uyanık olunması rezervasyon yapılacak tesisler hakkında ayrıntılı araştırma yapılması lazım.

Turizm tesisi belgelerinin ve otel şikayetlerinin kontrol edilmesi internet sitelerinin güvenilirliğinin teyit edilmesi düşük fiyat teklifleri konusunda temkinli davranılması ve ödemelerin güvenli yollarla yapılması gibi önlemler alınması gerektiği belirtildi.

Vatandaşların elektronik ve kısa mesaj yoluyla gelen tatil fırsatlarına dikkat etmeleri rezervasyon yapacakları tesisler hakkında detaylı araştırma yapmaları tesis ve otellerin kamu kurumları nezdinde kayıtlı olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiği belirtildi. İnternet sitelerinin gerçekliğinin doğrulanması düşük fiyatlı rezervasyonlara karşı tetikte olunmasına vurgu yapıldı ve ödemelerin güvenli şekilde yapılması tavsiye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.