Bakan KOCA önemle uyardı Kesinlikle çok dikkatli olunmalı

Bakan KOCA önemle uyardı Kesinlikle çok dikkatli olunmalı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları kene ısırmalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı işte o uyarı detayları şu şekilde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vatandaşları kene ısırmalarına karşı uyararak piknik alanlarında dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin keneler aracılığıyla bulaşabilen ve bazen ölümcül olabilen bir enfeksiyon hastalığı olduğunu vurguladı.

Bakan özellikle ilkbahar ve yaz aylarında görülme sıklığına dikkat çeken Koca kene ısırmasının ardından hastalığın belirtilerinin genellikle 1-3 gün içinde ortaya çıkabileceğini ancak bu sürenin 7-10 güne kadar uzayabileceğini ifade etti ve gerekli önlemlerin öğrenilmesini tavsiye etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşları kene ısırmalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Piknik alanlarında kenelerle bulaşabilen ve bazen ölümle sonuçlanabilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hakkında bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.