Bayramda bu hataya düşenler kilo alıyor

Bayramda bu hataya düşenler kilo alıyor
Kurban Bayramı denince akla ilk olarak et yemekleri ve ikramlıklar gelir. Bayramı sağlıklı geçirmek ve kilo almamak için bazı dikkat edilmesi gereken maddeler bulunmaktadır.

Sağlık bir bayram geçirmek için bazı dikkat edilmesi gerekenler var. Kurban Bayramı'nda et ve tatlı tüketiminin artması mide-bağırsak sorunları ve hızlı kilo alımına yol açabilir. Diyetisyenlere göre sağlıklı bir bayram için etin kuyruk yağı veya tereyağı eklenmeden kısık ateşte pişirilmesini bol miktarda C vitamini ve antioksidan içeren taze sebzelerin tüketilmesini öneriyor. Etlerin 1-2 gün bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini mangalda pişirilecek etlerin ateşten uzak tutulmasını ve fazla et tüketiminden kaçınılmasını tavsiye ediyor.

Etlerin buzdolabında saklanması ve meyveli veya sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Sağlıklı şekilde beslenmek ve kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenler arasında etin doğru pişirilmesi ve tatlı tüketimine dikkat edilmesi yer alıyor. Diyetisyenler etin kanserojen maddeler oluşmaması için ateşe yakın mesafede pişirilmemesi gerektiğini ve et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirtiliyor.

Etlerin kuyruk yağı veya tereyağı eklenmeden kısık ateşte kendi yağıyla pişirilmesi ve C vitamini ile antioksidan açısından zengin sebzelerle tüketilmesi öneriliyor. Etlerin buzdolabında uygun şekilde saklanması ve tatlı olarak şerbetli tatlılar yerine meyveli ve sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.