Önemle gelen uyarı Özellikle çok dikkatli olunmalı denildi

Önemle gelen uyarı Özellikle çok dikkatli olunmalı denildi
Sağlık Bakanlığı yaz aylarının sıcağı ve özellikle kene vakalarıyla çok bilindik olduğu konusunda büyük bir özveriyle halkı temkinli dikkatli olunmaya çağırdı işte o uyarı detayları şu şekilde.

Yaz ayının yoğun sıcakları ve kene vakalarında da artış olabileceği öngörüsüyle kene ısırmaları vakaları için dikkatli olunmaya çağırdı. Hastalık geçmişten de bilindiği üzere Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin keneler vasıtasıyla bulaştığını özellikle vurguladı.

Bakanlık aynı zamanda ilkbahar sonrasında da yaz ayı girmesiyle beraber kimi şehirlerde kimi bölgelerde özellikle yeşil alanlarda bunun sıkça olabileceği konusunda da bilgiler verdi.

Isırma sonrası belirtilerin de genellikle bir ve üç gün arasında ortaya çıkabildiğine dikkat çeken bakanlık bazen bu sürelerin yedi ila 10 güne kadar da uzayabileceği konusunda bilgilendirdi ve de bu durumlarda gerekli önemlerin mutlaka alınması gerektiğini ifade etti.

Sağlık bakanlığından bu konuda özellikle yaz ayları devreye girince bu tür hayat kurtaran uyarıların gelmesi kesinlikle çok önemli. Çünkü çoğu insan böylesi bir durumun ya farkına varmıyor ya da varsa bile pek umursamadığından başına daha kötü şeyler gelebiliyor.

Özellikle yaz aylarında piknikçilerin bu kene vakalarında çoğunlukla dikkat ederek bu kene vakasıyla gelişecek bazı ölümle sonuçlanabilecek hastalık Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.