4.7 milyon lira ceza kesildi Alanyalı işletmeler tedirgin

4.7 milyon lira ceza kesildi Alanyalı işletmeler tedirgin
 Yazar / Alanya Medya
Alanya şehrinde yapılan denetlemelerde tam olarak 4.7 milyonu bulan cezalar ardı ardına kesildi. Bu bölge işletmecileri tedirginliğini korudu işte detaylar.

Alanya öncü turizm şehirlerimizin başında gelir ve her sene bu bölgeleri milyonlarca turist ziyarette bulunur. Turizm bölgelerinde ise turisti üzecek şeyler denetlemelere takılır ve mutlaka o denetlemelerde turiste zarar verecek üzecek şeylere ceza yazılır işte bu haberimiz de bu öncülükte işte detaylar.

Alanya Kaymakamlığı 1 Haziran - 1 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerde 2.230 işletmeyi kontrol ederek turizm sektörünü olumsuz etkileyen ihlallerle mücadele etti. Bu kapsamda alkollü içeceklerin dışarıdan görünür şekilde satılması izinsiz nargile ve alkol sunumu gece alkol satışı ve taksimetre kullanmama gibi çeşitli ihlaller tespit edildi.

Bununla beraber ise 3 işletmeye alkollü içeceklerin dışarıdan görünür satışı nedeniyle ceza 15 işletmeye hanutçuluk nedeniyle ticari faaliyet yasağı 12 tekel markete gece alkol satışı cezası gibi toplamda 4.778.019 TL para cezası ve 80 gün ticari faaliyet yasağı uygulanırken 4.735 ticari taksi denetimden geçirildi. Kaymakamlık Alanya'nın huzur ve güvenliği için 7/24 esasına göre denetimlerini sürdüreceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.