5 milyon turist ağırlayabiliriz. ALANYA!

5 milyon turist ağırlayabiliriz. ALANYA!
Alanya bu yıl turizmde kendi sınırlarını da aşarak 5 milyon turist ağırlama hedefini güdüyor. İşte merak edilen detaylar.

Alanya, bu yıl 5 milyon turist hedefliyor. Geçen yıl 4,5 milyon turisti ağırlayan Alanya'da turizmciler, sezonun uzaması ve tanıtım çalışmalarının sonucu olarak 2024'te daha fazla turist bekliyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Alanya'da turizmin 1950'li yıllarda başladığını ve tesis ile yatak sayısının arttığını belirtti. Alanya, ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor ve turizm gelirini artırmak için sezonu 12 aya yaymayı hedefliyor.

Rusya ve Almanya ana pazarlar olup Doğu Avrupa ve İskandinav ülkelerinden de ciddi talep var. Kültür ve Turizm Bakanlığı, pazar çeşitliliğini artırmak için çalışıyor. Kişi başı gelirin 640-650 dolardan 1000 dolara ulaştığını belirten Sili, bu yıl sezonun erken başladığını ve 4,5-5 milyon misafir hedeflediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.