Alanya Elektriksiz kaldı üretici mağdur durumda

Alanya Elektriksiz kaldı üretici mağdur durumda
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe havaların ısınmasıyla tarımsal sulamada elektrik fazlarının düşük olması nedeniyle çiftçilerin makinelerinin yandığını ve çiftçilerin su ve enerjiye erişiminin sağlanması gerektiğini ifade etmiştir.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe havaların ısınmasıyla birlikte tarımsal sulama sırasında elektrik fazlarının düşük olması nedeniyle çiftçilerin sulama makinelerinin bozulduğunu ve bu durumun milli ekonomiye zarar verdiğini belirtti.

Bu sorunları çözmek amacıyla CK Akdeniz Alanya Müdürü Semih Şahin ile görüşen Göktepe çiftçilerin doğru zamanda ve yöntemlerle su ve enerjiye erişim sağlaması gerektiğinin altını çizdi ve yaz aylarında üretimin aksamaması için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte tarımsal sulama için kullanılan elektrik fazlarının düşük olmasından dolayı çiftçilerin makinelerinin zarar gördüğünü belirtti.

Göktepe CK Akdeniz Alanya Müdürü Semih Şahin ile gerçekleştirdiği görüşmede çiftçilerin yaşadıkları bu sorunları dile getirdi. Başkan üreticilerin yaz aylarında suya ve enerjiye erişiminin önemine vurgu yaparak doğru zamanda ve metotlarla sulamanın yapılması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.