ALANYA artık yok oluyor

ALANYA artık yok oluyor
Alanya turizm cennetinde bazı işler değişik ilerliyor Alanya o konuda aslında yok olmanın eşine geliyor işte detaylar.

Antalya son yıllarda hızla artan kaçak yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya. Kıyılar doğal ve tarihi alanlar yaylalar meralar hazine arazileri ve ormanlar dahil olmak üzere birçok bölge plansız ve izinsiz inşaatlar nedeniyle tahrip ediliyor böylelikle turizm de bir nevi baltalanmış olabiiliyor.

Antalya turizm cennetinde durumlar böyle. Bu durum bölgenin doğal ve tarihi dokusunu yok etmekle kalmayıp deprem riskini artırıyor ve imar düzenini bozuyor.

Uzmanlar mevcut yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığını vurgularken hızlı ve etkin çözümler içeren mevzuat hükümlerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Oysa Antalya da böyle işler olmamalı çünkü turizm kentinde böylesi şeyler eksi oluyor.

Kaçak yapılaşmanın önlenmesi için kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve imar planlarının düzenli olarak gözden geçirilmesi önem arz ediyor. Aslında çevre olarak kent olarak ve bireyler olarak ve de bu işle ilgilenenler olarak biraz daha bilinçli olunsa bu işler düzeleceğe benziyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.